مقدمه

با هم‌کاری و تلاش نیروهای مذهبی به ‌رهبری آیت‌الله کاشانی و نیروهای ملی به ‌رهبری دکتر مصدق بالاخره صنعت نفت ایران ملی شد که باعث واکنش‌های کشورهای استعمارگر به‌خصوص انگلیس که منافعش به خطر افتاده بود، شد. ولی متاسفانه این هم‌کاری بین آیت‌الله کاشانی و دکتر مصدق خیلی دوام نیافت و بین آنها اختلافاتی ایجاد شد که با دخالت‌های امریکا و انگلیس منجر به کودتای 28 مرداد 1332ش و سقوط دولت دکتر مصدق شد و در ادامه قراردادی بسته شد که مانع به ثمر نشستن عملی اهداف ملی شدن صنعت نفت شد.

 

 

زمینه‌های شکل گیری قرارداد کنسرسیوم

با سقوط دولت مصدق به‌علت کودتای 28 مرداد 1332ش و روی کار آمدن سرلشکر زاهدی (که اینک به درجه‌ی سپهبدی ارتقاء یافته بود) و بروز بحران‌های اقتصادی بر اثر فشارهای اقتصادی ناشی از قطع جریان نفت و فشارهای ی بین‌المللی، دولت ایران درصدد برآمد تا زمینه‌های لازم و مناسب را برای استقرار روابط مجدد با بریتانیا فراهم آورد و برای حل معضل نفت راه چاره‌ای بیاندیشد.

دولت جدید برای صدور نفت به بازارهای بین‌المللی با دو مشکل مواجه بود: یکی احساسات عمومی در داخل ایران بود که هر نوع راه حلی فقط در چارچوب قانون ملی شدن نفت قابل قبول بود. دومین مشکل یافتن بازارهای فروش نفت در سطح بین‌المللی بود.

دولت فضل‌الله زاهدی به‌منظور فراهم کردن زمینه برای عقد یک قرارداد جدید، تصمیم گرفت اذهان عمومی را آماده کند. بدین منظور به اطلاع مردم رساند که دولت مصدق در حدود 210 میلیون دلار قرض بر جای گذاشته و مبلغی هم در همین حدود از عایدات نفت از دست رفته است و اصلاحات اقتصادی کشور به وجود درآمد حاصل از تولید نفت بستگی دارد. فضل‌الله زاهدی در تاریخ 13 مهر 1332ش هیأتی به منظور مطالعه و اظهارنظر درباره‌‌ی مسأله‌ی نفت تشکیل داد. هیأت بعد از مطالعه و تحقیق پیشنهاد کرد که دولت ایران باید حتی‌المقدور طرف معامله با یک شرکت از شرکت‌های بزرگ و فقط یک ملیت دنیا نباشد بلکه شرکت‌های متعددی ولی بزرگ و معتبر از ملیت‌های مختلف باشد.

امریکا و انگلیس نیز هم از بابت جریانات ی و هم از بابت وضع اقتصادی ایران شدیدا نگران بودند. امریکایی‌ها برای بهره‌برداری از وضعیت پیش‌ آمده هربرت هوور مشاور عالی‌رتبه‌ی نفتی، جان فاستر دالس وزیر امورخارجه‌ی امریکا را روانه‌ی ایران ساختند. هوور با مهارت مذاکرات مربوط به موضوع نفت را با کمک لوئی هندرسون سفیر امریکا در ایران با دولت فضل‌الله زاهدی، بسوی تشکیل یک کنسرسیوم بین‌المللی که کمپانی‌های نفتی امریکا در آن نقش عمده‌ای داشته‌ باشند، رهبری کرد.

هدف تشکیل کنسرسیوم و یک چنین راه حلی این مزیت را داشت که:

 و .

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

زمینه‌های شکل گیری قرارداد کنسرسیوم

هدف تشکیل کنسرسیوم

مفاد قرارداد کنسرسیوم

معایب قرارداد

واکنش‌ها به قرارداد کنسرسیوم

 

 

عنوان : پاورپوینت قرارداد کنسرسیوم

فرمت : pptx

تعداد صفحات : 27

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

پاورپوینت قرارداد کنسرسیوم

دانلود پاورپوینت کتاب فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی تألیف جک اچ.ویلمور و همکاران ترجمه معینی

دانلود پاورپوینت با موضوع فیزیولوژی قلب و ریه در فعالیت ورزشی

دانلود پاورپوینت با موضوع تشریح و فیزیولوژی گیاهی

دانلود پاورپوینت فیزیولوژی خستگی در ورزش

دانلود پاورپوینت فیزیولوژی فوتبال

دانلود پاورپوینت ساختمان چشم انسان

دانلود پاورپوینت بازاریابی شبکه ای

نفت ,کنسرسیوم ,دولت ,قرارداد ,  ,مصدق ,قرارداد کنسرسیوم ,    ,شد که ,دکتر مصدق ,کودتای 28 ,گیری قرارداد کنسرسیوم

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود خلاصه کتاب انگیزش و هیجان مارشال ریو همراه نمونه سوال وبلاگ همسفران بوشهر علمی تخیلی ودرسی nasimebararin علی محمدی محافل ادبی نهاد کتابخانه های عمومی کشور luxyadak پارس پاورپوینت تیک تاک کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. اتد پلاس